Cibuľová polievka

Potrebujeme: 250 g cibule, 60 g masla, 1 L vývaru (alebo 2 kocky masoxu uvareného vo vode), 0,25 L bieleho vína, soľ, petržlenová vňať, 4

Brusnicový šalát

Potrebujeme: 500 g brusníc, 150 g práškového cukru, 2 dl bieleho vína, 1,5 dl sladkej smotany. Postup: Brusnice preberieme, umyjeme, pridáme trocha cukru, podlejeme horúcou

Kurací šalát

Potrebujeme: (4-6 porcií) 1 kurča, 1 kocka slepačieho bujónu. Marináda: 1 menšia cibuľa, 1 väčší strúčik cesnaku, 1 šálka vývaru z kurčaťa, 3 lyžice sójo­vej

Pomarančový punč

Potrebujeme: 5 pomarančov, 2 citróny, čierny čaj, 2 L bieleho vína, 0,5 L rumu. Postup: Olúpeme 5 pomarančov a dva citróny a vložíme ich do

Škvarkové pagáče

Potrebujeme: 600 g hladkej múky, 300 g škvariek, 30 g roztopeného masla alebo rastlinného tu­ku, 2 žítky, soľ, 2 lyžice vína, 2,5 dl mlieka, 30