Zemiaková haruľa

Na zemiakovú haruľu potrebujeme: 1500 g očistených zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, majorán, 1 vajce, 1 lyžica sladkej smotany, 150 g hladkej

Gulášová polievka

Potrebujeme: 200 g bravčového mäsa, 2 cibule, 2 lyžice bravčovej masti, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička mletej červenej papriky, rasca, 2 lyžice leča, 2

Macesové knedličky

Potrebujeme: 150 g macesu, vývar, 2 lyžice stuhnutej masti, 1 vajce, muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ, 1 malá cibuľa, zelená petržlenová vňať. Postup: Maces

Strojčekové keksíky

Potrebujeme: 40 dkg hladkej múky, 1 Palmarin, 14 dkg práškového cukru, 1 KL bravčovej masti. Na dochutenie pridáme: 4 dkg mletých orechov, alebo 4 dkg

Pečeňová nátierka

Potrebujeme: 1 kg bravčovej pečene, 1 kg bravčovej masti, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika, 10 vajec. Postup: 1 kg mladej bravčovej pečene zbavíme