Zemiaková haruľa

Na zemiakovú haruľu potrebujeme: 1500 g očistených zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, majorán, 1 vajce, 1 lyžica sladkej smotany, 150 g hladkej

Slepačia polievka

Na slepačiu polievku potrebujeme: 1 menšia sliepka alebo polovica väčšej sliepky, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), 1 cibuľa, 2 mladé póry, 2

Gemerské gule

Potrebujeme: 1500 g zemiakov, 300 g údeného mäsa, majorán, mleté čierne korenie, postrúhaný cesnak, 100 g hladkej múky, 120 g údenej slaniny. Postup: Očistené zemiaky

Jarná polievka

Potrebujeme: 1 karfiol, 200 g zeleného hrášku, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 mladý kaleráb, 1 cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie,

Kelová polievka

Potrebujeme: 250 g kelu, 1 cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, 4 stredne veľké zemiaky, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ, 3 strúčiky cesnaku, majorán,