Mrkvové trojuholníčky

Na mrkvové trojuholníčky potrebujeme: 280 g hrubej múky, štipka soli, citrónová kôra, 150 g masla alebo rastlinného tu­ku, 150 g jemne postrúha­nej mrkvy, 20 g

Makové opekance

Na makové opekance potrebujeme: 600 g hrubej múky, 1 lyžič­ka soli, 30 g práškového cukru, mlieko podľa potre­by, 100 g roztopeného masla a 60 g

Bryndzové opekance

Na bryndzové opekance potrebujeme: 600 g hrubej múky, 1 lyžič­ka soli, 30 g práškového cukru, mlieko podľa potre­by, 200 g bryndze, 100 g roz­topeného masla

Vianočka

Potrebujeme: 750 g polohrubej múky, asi pol lyžičky soli, 120 g práškového cukru, 150 g roztopeného masla alebo rastlinného tuku, 2 žĺtky, citrónová kôra, 100

Bratislavské rožky

Na bratislavské rožky potrebujeme: 200 g masla alebo rastlin­ného tuku, 80 g práškové­ho cukru, 2 žĺtky, 2 vajcia, 500 g hladkej múky, tro­cha soli, 30

lekvárové buchty

Lekvárové buchty

Na lekvárové buchty potrebujeme: 600 g polohrubej múky, 3 dl mlieka, 3 žĺtky, 1 vaj­ce, 50 g práškového cukru, 120 g roztopeného masla alebo rastlinného

Ovocné buchty

Na ovocné buchty potrebujeme: 600 g polohrubej múky, 3 dl mlieka, 3 žĺtky, 1 vaj­ce, 50 g práškového cukru, 120 g roztopeného masla alebo rastlinného

Orechové buchty

Na orechové buchty potrebujeme: 600 g polohrubej múky, 3 dl mlieka, 3 žĺtky, 1 vaj­ce, 50 g práškového cukru, 120 g roztopeného masla alebo rastlinného