Hubová polievka s vajciami

Potrebujeme: 1 väčšia cibuľa, rastlinný olej, 400 g čerstvých húb, drvená rasca, soľ, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 mladý kaleráb, 3 vajcia, zelená petržlenová vňať.

Polievka z diviny

Potrebujeme: 300 g mäsa z diviny, 2 I vody, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g kore­ňovej

Huby s olejom

Postup: Môžeme zavárať aj dusené huby s olejom. 500 g húb dusíme 15-20 minút na 1 dl oleja, ešte zahorúca ich naplníme do pohárov, uzatvoríme

Huby vo vlastnej šťave

Postup: Pred sterilizovaním huby umyjeme, pokrájame, posolíme a podusíme vo vlastnej šťave (10 minút). Huby aj so šťavou naplníme do pohárov a opa­kovane sterilizujeme 90

Huby v slanom náleve

Potrebujeme: Nálev: 1 l vody, 1 PL soli. Postup: Očistené a predvarené (predvárame v okyslenej vode na 1 l vody, 1/2 ČL ky­seliny citrónovej 2-3

Cestovinový šalát

Potrebujeme: 1 vrecko farebných cestovín, pór, čerstvé huby, sójová omáčka, vlašské orechy, červená kapusta, olej. Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pór jemne opražíme, pridáme