Jablkový kompót

Potrebujeme: Nálev: 1 l vody, 300 – 400 g cukru. Postup: Na jablkový kompót použijeme predovšetkým šťavnaté a kyslejšie jablká. Jablká umyjeme, ošúpeme, rozrežeme na

Tekvicový kompót

Potrebujeme: Tekvice Nálev I: 1 l horúcej vody, 2 kg cukru, 3 ČL kyseliny citróno­vej. Nálev II: 0,6 l ananásového džúsu, 600 g cukru, 1

Kysnutý makovník

Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, trocha soli, 40 g práškové­ho cukru, 60 g roztopené­ho masla alebo rastlinného tuku, citrónová kôra, 0,75 dl mlieka, 1 žĺtok.

Čerešňový puding

Potrebujeme: 80 g masla alebo rastlinné­ho tuku, 100 g práškového cukru, 4 vajcia, trocha mle­tej škorice, 2 voňavé klin­čeky, citrónová kôra, 100 g zomletých mandlí,

Jablkový puding

Potrebujeme: 500 g jabĺk, 60 g cukru, kúsok celej škorice, 2 vo­ňavé klinčeky, 50 g masla alebo rastlinného tuku, 70 g práškového cukru, 4 vajcia,

Paradajkový kečup

Potrebujeme: 1 kg paradajkového pretlaku, 1/2 dl octu, 20 g soli, 50 g cukru, 20 g horčice, 1 ČL Solamylu, 1/4 ČL mletého čierne­ho korenia,