Pšenová kaša

Potrebujeme: 250 g pšena, 5 dl vody, štipka soli, 1 l mlieka, 50 g roztopeného masla na poliatie, práškový cukor, mletá škorica na posy­panie. Postup:

Orechové batôžky

Potrebujeme: 530 g polohrubej múky, trocha soli, 70 g práškové­ho cukru, kôra z pol citró­na, 3 žĺtky, 1,5 dl mlieka, 70 g mandlí, 70 g

Kapustový koláč

Potrebujeme: 100 g masla alebo rastlin­ného tuku, 50 g práškové­ho cukru, 3 žĺtky, citrónová kôra, 1 balíček vanilkového cukru, 450 g hrubej múky, trocha soli.

Kysnutý jablčník

Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, trocha soli, 40 g práškové­ho cukru, 60 g roztopené­ho masla alebo rastlinného tuku, citrónová kôra, 0,75 dl mlieka, 1 žĺtok.

Kysnutý lekvárnik

Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, trocha soli, 40 g práškové­ho cukru, 60 g roztopené­ho masla alebo rastlinného tuku, citrónová kôra, 0,75 dl mlieka, 1 žĺtok.