Mrkvové trojuholníčky

Na mrkvové trojuholníčky potrebujeme: 280 g hrubej múky, štipka soli, citrónová kôra, 150 g masla alebo rastlinného tu­ku, 150 g jemne postrúha­nej mrkvy, 20 g

Makové opekance

Na makové opekance potrebujeme: 600 g hrubej múky, 1 lyžič­ka soli, 30 g práškového cukru, mlieko podľa potre­by, 100 g roztopeného masla a 60 g

Bryndzové opekance

Na bryndzové opekance potrebujeme: 600 g hrubej múky, 1 lyžič­ka soli, 30 g práškového cukru, mlieko podľa potre­by, 200 g bryndze, 100 g roz­topeného masla

Parené rožky s makom

Na parené rožky s makom potrebujeme: 10 rožkov, 100 g roztopeného masla, 100 g zomletého maku, 100 g práškového cukru, mlieko. Postup: Rožky z predošlého

Parené rožky s bryndzou

Na parené rožky s bryndzou potrebujeme: 10 rožkov, 100 g roztopeného masla, 200 g bryndze, mlieko. Postup: Rožky z predošlého dňa pokrájame na kolieska, polejeme

Medové špice

Na medové špice potrebujeme: 1 pomaranč, trocha rumu, 100 g detských piškót, 300 g práškového cukru, 150 g medu, 50 g kakaa, 150 g orechov,