Slepačia polievka

Na slepačiu polievku potrebujeme: 1 menšia sliepka alebo polovica väčšej sliepky, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), 1 cibuľa, 2 mladé póry, 2

Cesnaková polievka

Potrebujeme: 1 cibuľa, rastlinný olej, 5 stredne veľkých zemiakov, soľ, vegeta, 4 strúčiky cesnaku, chlieb, čerstvá pažítka. Postup: Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na

Uhorková polievka

Potrebujeme: 2 l vody, soľ, 30 g masla, 300 g uhoriek, 30 g hladkej múky, 1 dl kyslej smotany, pažítka, 300 g zemiakov, ocot. Postup:

Mrkvový šalát

Potrebujeme: 400 g karotky, rastlinný olej, pár kvapiek octu, na špic noža cukru, nadrobno posekaná čerstvá pažítka. Postup: Umytú karotku očistíme a najemno postrúhame. Pokvapkáme