Broskyňová marmeláda

Potrebujeme: Broskyne 1 kg, cukor 700 g, 1/2 ČL kyseliny citrónovej, pektín. Postup: Plody umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na menšie kúsky a hneď varíme. Po 20

Mirabelková marmeláda

Potrebujeme: Slivky mirabelky 1 kg, cukor 800 g, 1/2 ČL kyseliny citrónovej, pektín. Postup: Mirabelky umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Ak sa zle od­deľuje dužina od

Čerešňový džem

Potrebujeme: Čerešne, cukor, kyselinu citrónovú, pektín. Postup: Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. 2/3 čereš­ní rozmixujeme alebo jemnejšie pomelieme a pridáme zvyšnú 1/3 odkôstkovaných plodov. Na

Višňový džem

Potrebujeme: Višne 1 kg, cukor 600 g, kyselinu citrónovú 1 ČL, pektín. Postup: Višne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. 2/3 višní rozmixujeme alebo jemnejšie pomelieme a

Čučoriedkový džem

Potrebujeme: Čučoriedky 1 kg, cukor 800 g, 1/2 ČL kyseliny citrónovej, pektín. Postup: Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čučoriedok podlejeme