Polievka z kapra

Potrebujeme: 1 kapor, soľ, 1 cibuľa, 2 lyžice rastlinného oleja, mletá červená paprika, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1/4 zeleru, 6 zrniek čierneho kore­nia, 4 zrnká

Jarná polievka

Potrebujeme: 1 karfiol, 200 g zeleného hrášku, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 mladý kaleráb, 1 cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie,

Karfiolová polievka

Potrebujeme: 400 g karfiolu, rastlinný olej, 1 cibuľa, 40 g hladkej múky, mušká­tový kvet, soľ, zelená petržlenová vňať. Postup: Umytý karfiol rozoberieme na ružičky a

Hubová polievka s vajciami

Potrebujeme: 1 väčšia cibuľa, rastlinný olej, 400 g čerstvých húb, drvená rasca, soľ, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 mladý kaleráb, 3 vajcia, zelená petržlenová vňať.

Polievka z mladých kalerábov

Potrebujeme: 1 cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, 400 g mladých kale­rábov (4 stredne veľké mladé kaleráby), soľ, vegeta, 4 vajcia, zelená petržlenová vňať. Postup:

Polievka zo sójovej drviny

Potrebujeme: 1 cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, 100 g sójovej drviny, 3 zemiaky, 2 lyžice ovsených vločiek, soľ, 3 strúčiky cesnaku, zelená petržlenová vňať.

Karfiolový šalát

Potrebujeme: 1 karfiol, soľ, 2 rajčiny, zelená petržlenová vňať. Nálev: 4 lyžice citrónovej šťavy, práškový cukor, soľ, mleté čierne korenie, voda, 3 lyžice oleja. Postup: