Polievka z drobkov

Potrebujeme: Kuracie alebo slepačie drobky, 50 g zele­niny do polievky, 1 lyžica hladkej múky, lyžička masla, petržlenová vňať, 2 hŕstky rezancov, soľ. Postup: Drobky pokrájame

Jahňacia polievka

Potrebujeme: 700 g mäsa, 100 g polievkovej zeleniny, 1 cibuľu, 50 g ryže, 1 žĺtok, 1 dl sladkej smotany, soľ, petržlenová vňať. Postup: Umyté mäso

Fazuľová polievka

Na fazuľovú polievku potrebujeme: 300 g fazule, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, kaleráb, petržlen), 2 dl kyslej smotany,

Reďkovkový šalát s jogurtom

Potrebujeme: 400 g reďkoviek, soľ, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 biely jogurt, nadrobno posekaná čerstvá zelená petržlenová vňať. Postup: Očistené a umyté reďkovky nahrubo postrúhame

Macesové knedličky

Potrebujeme: 150 g macesu, vývar, 2 lyžice stuhnutej masti, 1 vajce, muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ, 1 malá cibuľa, zelená petržlenová vňať. Postup: Maces

Baba z cukety

Potrebujeme: 800 g cukety, 200 g tvrdého syra (Eidam), 2 vajcia, 1 cibuľa, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky, 2 dcl oleja, petržlenovú