Cviklový šalát

Potrebujeme: 400 g uvarenej cvikly, sladkokyslý nálev (voda, soľ, rasca, cukor, ocot), postrúhaný čerstvý chren. Postup: Uvarenú cviklu ošúpeme a nahrubo postrúhame. Vložíme do misy

Slovenská kapustnica

Potrebujeme: 500 g kyslej kapusty, 500 g bravčového stehna, 400 g údenej klobásy, 300 g údeného mäsa, 10 g sušených hríbov, 1 cibuľa, 30 g

Žĺtkové tyčinky

Potrebujeme: 190 g hladkej múky, tro­cha soli, 1 lyžička práško­vého cukru, 120 g masla alebo rastlinného tuku, 3 uvarené pretlačené žĺtky, vajce na potretie, rasca

Bryndzové keksy

Na bryndzové keksy potrebujeme: 250 g hladkej múky, tro­cha soli, 80 g masla alebo rastlinného tuku, 100 g bryndze, 1 vajce, 2 lyžice smotany, vajce

Zemiakové keksy

Na zemiakové keksy potrebujeme: 240 g hladkej múky, tro­cha soli, pol balíčka prášku do pečiva, 240 g zemiakov, 160 g masla alebo tuku, bielok na

Domáci chlieb

Potrebujeme: Na cesto: 1 kocka droždia, 2 lyžičky rasce, hrnčeky vlažnej vody, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky tymiánu, 500 g hladkej múky, 3 lyžice vlažného

Nátierka liptovský syr

Potrebujeme: 250 g bryndze alebo tvarohu, 100 g masla, sardelová pasta, cibuľa, horčica, sladká paprika, kapary, mletá rasca, soľ. Postup: Maslo dôkladne vymiešame s bryndzou

Tatársky biftek zo zemiakov

Potrebujeme: 500 g zemiakov, kečup, sójová omáčka, 4 surové žĺtky, 4 kyslé uhorky, 2 cibule, rasca, sladká paprika, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Ošúpané zemiaky