Pikantný rybací šalát

Potrebujeme: 400 g haringov (slanečky), 80 g sterilizovanej kukurice, 80 g hrášku, 2 sladkokyslé uhorky, 1 nakladaná kapia, 2 feferónky, petržlenová vňať. Postup: Haringy na

Anízové vajcia

Potrebujeme: 5 vajec, 2 a pol lyžice sójovej omáčky, 10 g anízu, 1 hviezdička badiánu, trocha soli, 2 šálky vody, zelená petržlenová vňať alebo pažítka,

Obložené chlebíčky

Potrebujeme: 1 sendvič, 100 g šunky, 100 g jemnej mletej salámy, 1 vajce uvarené natvrdo, 4 sladkokyslé uhorky, 1 rajčiak, 1 zeleninová paprika, petržlenová vňať.

Tatársky biftek zo zemiakov

Potrebujeme: 500 g zemiakov, kečup, sójová omáčka, 4 surové žĺtky, 4 kyslé uhorky, 2 cibule, rasca, sladká paprika, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Ošúpané zemiaky

Oškvarková nátierka

Potrebujeme: 300 g oškvarkov, 2 celé vajcia uvarené na tvr­do, 150 g sladkokyslých uhoriek, 100 g cibu­le, 30 g horčice, soľ, korenie. Postup: Oškvarky zomelieme