Cibuľová polievka

Potrebujeme: 250 g cibule, 60 g masla, 1 L vývaru (alebo 2 kocky masoxu uvareného vo vode), 0,25 L bieleho vína, soľ, petržlenová vňať, 4

Jablkový puding

Potrebujeme: 500 g jabĺk, 60 g cukru, kúsok celej škorice, 2 vo­ňavé klinčeky, 50 g masla alebo rastlinného tuku, 70 g práškového cukru, 4 vajcia,

Pomarančový puding

Potrebujeme: 80 g masla alebo rastlinné­ho tuku, 100 g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vajce, 2 žemle, trocha mlieka, 80 g olúpaných zomle­tých mandlí, 1

Vyprážaná žemľa

Potrebujeme: 5-6 žemlí, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 100 g polohrubej múky, soľ, olej. Postup: Žemle pokrájame na plátky hrubé 1 až 2 cm, ktoré

Kysnuté knedle

Potrebujeme: 1 kg hrubej múky, soľ, 1-2 vajcia, 6 dl mlieka (alebo vody), 2 žemle. Kvások: Trocha mlieka, 1 lyžička cukru, 30 g droždia. Postup:

Žemľová polievka

Potrebujeme: 1,5 l vody, 30g masti, 30g cibule, 2 žemle, soľ, muškátový oriešok, 1 vajce. Postup: Pokrájanú cibuľu opražíme na masti do bleda, pridáme na