Hľadaj recept

Bravčové mäso na čínsky spôsob

Potrebujeme:

400 g chudého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 20 g maizeny, 3-4 lyžice hovädzieho vývaru, 1 žĺtok, olej, 1 dl červeného vína, 1 feferónka, 10 g mandlí.

 

Postup:

Mäso zo stehna pokrájame na menšie rezance a premiešame so soľou a s mle­tým čiernym korením. Maizenu zmiešame s hovädzím vývarom a so žĺtkami. Do pri­pravenej kašičky zamiešame pokrájané mäso a necháme stáť asi hodinu. Potom mäso na rozpálenom oleji za stáleho miešania prudko opečieme, podlejeme vínom, pridáme nadrobno pokrájanú feferónku, mandlové lupienky a prikryté pomaly udusíme do mäkka. Podľa potreby trocha podlejeme vývarom.

Podávame s ryžou.