Hľadaj recept

Košíčky pečené s orechovou plnkou

Potrebujeme:

350 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 150 g margarínu, 1 vanilkový cukor, 3 žĺtky, postrúhaná kôra z citróna chemicky neošetreného, stužený tuk na vymastenie formičiek.

Plnka: 4 vajcia, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilko­vý cukor, 120 g pomletých orechov, 40 g piškótových omrviniek, 20 g hrubej múky, trocha rumu.

Poleva: 100 g čokolády, 70 g stuženého tuku.

 

Postup:

Preosiatu múku, práškový a vanilkový cukor, margarín, trocha postrúha­nej citrónovej kôry a žĺtky spracujeme na cesto, ktoré necháme na chlad­nom mieste hodinu odpočívať. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľká­me natenko, okrúhlou formičkou povykrajujeme z neho kolieska, povtláčame ich do vymastených košíčkových formičiek, naplníme ore­chovou plnkou a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Po upečení a vy­chladnutí košíčky vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou a ozdobí­me polovicami orechov.

Príprava plnky: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne zamiešame žĺtky, pomleté orechy, preosiatu múku, piškótové omrvinky ochutené rumom a tuhý sneh zo štyroch bielkov.

Príprava polevy: Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.