Hľadaj recept

Špenátový prívarok

Potrebujeme:

750 g špenátových listov alebo 1 kocka mrazeného špenátu,  rastlinný olej,  1 cibuľa,  30 g hladkej múky,  soľ,  2 strúčiky cesnaku.

 

Postup:

Umyté špenátové listy so stopkami uvaríme v osolenej vode. Scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Z oleja, nadrobno posekanej cibule a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou. Povaríme a pridáme pomletý špenát alebo kocku mrazeného špenátu, ktorý sme mierne rozmrazili a posekali na menšie kúsky. Pomiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec podľa chuti pridáme soľ a rozotretý cesnak.

Vhodnou prílohou k takto pripravenému špenátu sú zemiaky, ktoré sme očistili, umyli, pokrájali na štvrtky a uvarili v osolenej vode.