Banánky z odpaľovaného cesta

Na banánky z odpaľovaného cesta potrebujeme:
3 dl mlieka, štipka soli, 80 g masla, 170 g hrubej múky, 3 vajcia.

Plnka: 5 dl mlieka, 80g práškového cukru, 1 balí­ček vanilkového cukru, 50 g hrubej múky, 2 vajcia, 20 g jemného kryštálového cukru.

Postup:
Do mlieka dáme štipku soli, maslo a necháme zovrieť. Za stáleho miešania postupne prisypeme múku a na miernom ohni miešame, až kým sa cesto neoddeľuje od varešky a hrnca. Uvarené cesto preložíme na misu, do vychladnuté­ho postupne zamiešame celé vajcia a dobre vymiešame. Takto pripravené cesto dáme do plátennej striekačky s ozdobnou rúrkou a na vymastený a múkou vysypaný plech vytláčame tvary banánov, ktoré v horúcej rúre upečieme. Upečené banánky prekrojíme, spodnú časť naplníme plnkou, spojíme s vrchnou časťou a posypeme práškovým cukrom.

Plnka: Do dvoch tretín mlieka dáme práškový a vanilkový cukor a necháme zovrieť. Múku a žĺtky rozmiešame v ostat­nom mlieku, za stáleho miešania nalejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém. Bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a zamiešame do horúceho krému.