Gulášová polievka

Potrebujeme:
200 g bravčového mäsa, 2 cibule, 2 lyžice bravčovej masti, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička mletej červenej papriky, rasca, 2 lyžice leča, 2 strúčiky cesnaku, 200 g zemiakov, 1 lyžica hladkej múky, majorán.

Postup:
Bravčové mäso pokrájame na menšie kocky. Na rozohriatej masti opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolí­me, okoreníme a za stáleho miešania opražíme. Posypeme ras­cou, mletou červenou paprikou, premiešame, podlejeme vodou a dusíme takmer do mäkka. Potom pridáme lečo, očistené na kocky pokrájané zemiaky, pretlačený cesnak, dolejeme vodu a uvaríme do mäkka. V troche vody rozmiešame hladkú múku, vylejeme do polievky, premiešame a krátko povaríme. Hotovú polievku ochutíme majoránom a už nevaríme.