Hrachová polievka s krúpami

Na hrachovú polievku s krúpami potrebujeme:
150 g suchého hrachu, rastlinný olej, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 100 g uvarených krúp, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať alebo pažítka.

Postup:
Prebratý a umytý hrach namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ho viackrát premyjeme a dáme variť do studenej vody. Varíme, až kým sa nezačne rozvárať. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú spolu s uvarenými krúpami zamiešame do hrachu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ešte krátko necháme prejsť varom.

Hrachovú polievku s krúpami podávame ochutené nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.