Indiánky so šľahačkou

Na indiánky so šľahačkou potrebujeme:
3 žĺtky, 6 bielkov, 60 g práškového cukru, 110 g polohrubej múky, štvrť balíčka prášku do pečiva.

Šľahačka: 2,5 dl šľahačkovej smotany, 20 g práš­kového cukru.

Čokoládová poleva: 80 g čokolády, 80 g masla alebo stuženého tuku.

Postup:
Žĺtky a polovicu cukru vymiešame dopenista. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň druhú polovicu cukru a spolu s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, zľahka primiešame k žĺtkom. Formičky na indiánky vymastíme a vysypeme múkou, asi do dvoch tretín ich naplníme cestom a v mierne teplej rúre upečieme. (Môžeme piecť aj tak, že cesto vložíme do plátenného vrecúška s hladkou rúrkou a na vymastený a múkou vysypaný plech vytláčame malé kôpky, ktoré upečieme.) Z upečených a vychladnutých kôpok vydlabeme vnútro, naplníme ich šľahačkou a po dve spolu pospájame. Hotové indiánky polejeme čokoládovou polevou a stuhnuté môžeme vložiť do papierových košíčkov.

Šľahačka: Schladenú šľahačkovú smotanu ušľaháme dotuha a zľahka primiešame preosiaty práškový cukor.

Čokoládová poleva: Čokoládu roztopíme, pridáme maslo alebo tuk a spolu vymiešame na hladkú a lesklú polevu.