Jablkový puding

Potrebujeme:
500 g jabĺk, 60 g cukru, kúsok celej škorice, 2 vo­ňavé klinčeky, 50 g masla alebo rastlinného tuku, 70 g práškového cukru, 4 vajcia, 20 g práškového cukru do snehu, 2 žemle, mlieko, 20 g jemnej strú­hanky.

Postup:
Očistené jablká pokrájame, dáme do rajnice, zasypeme cukrom, pridáme škoricu a klinčeky, trocha podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Vychladnuté jablká pretrieme. Maslo alebo tuk, cukor a žĺtky vymiešame. Žemle pokrája­me, namočíme do mlieka, vytlačíme a pretrieme. K vymieša­ným žĺtkom pridáme pripravené jablká, žemle a strúhanku. Do tuhého snehu ušľahaného z bielkov zašľaháme cukor a zľahka ho primiešame k mase. Pudingovú formu alebo malé formičky vymastíme a vysypeme strúhankou, naplní­me pripravenou masou a prikryté vo vodnom kúpeli uvaríme. Uvarený puding vyklopíme a podávame.