Jahňacia polievka

Potrebujeme:
400 g jahňacieho mäsa, soľ, 1 cibuľa, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), 1 pór, zelená zelerová a petržlenová vňať, celé čierne korenie, muškátový oriešok, ďumbier, 2 vajcia.

Postup:
Umyté mäso vložíme v celku do osolenej, studenej vody, pridáme očiste­nú a pokrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, pór a zelenú zelerovú a pe­tržlenovú vňať zviazanú do otiepky. Všetko okoreníme celým čiernym korením, muškátovým orieškom, ďumbierom a uvaríme. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme, zeleninu a mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme späť do polievky. Privedieme do varu a zahustíme rozšľahanými vajciami.