Králičia polievka

Potrebujeme:
1 predná časť králika, soľ, celé čierne korenie, nové korenie, 1 cibuľa, 100 g karotky, 70 g petržlenu, 50 g zeleru, 1 mladý kaleráb, 1/4 karfiolu, zelená petržlenová vňať.

Postup:
Očistené a umyté mäso dáme variť do studenej osolenej vody. Okorení­me celým čiernym korením a novým korením. Po pol hodine varenia pridáme očistenú cibuľu a zeleninu. Uvarenú polievku precedíme. Mäso vykostíme, pokrájame na malé kúsky a vložíme späť do polievky. Zele­ninu pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme a vrátime späť do vývaru k pokrájanému králičiemu mäsu.
Králičiu polievku podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.