Kysnutý lekvárový koláč

Potrebujeme:
280 hladkej múky, trocha soli, 0,75 dl mlieka, 1 žĺtok, 1 vajce, 60 g práš­kového cukru, 80 g rozto­peného masla alebo rastlin­ného tuku.
Kvások: 2 dl mlieka, 15 g droždia, 10 g práškového cukru, 60 g hladkej múky.
Plnka: Ľubovoľný lek­vár, mletá škorica, poseka­né orechy.

Postup:
Z vlažného mlieka, droždia, cukru a múky pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. V múke rozmiešame soľ, vo vlažnom mlieku žĺtok, vajce a prilejeme k múke. Ďalej pridáme cukor, roztopené maslo alebo tuk a vykysnutý kvások. Všetko spolu vypracujeme a necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na dobre vymastený plech, rukou roztlačíme po celom plechu, natrieme lekvárom a posypeme mletou škoricou a posekanými orechmi. Upečený a vychladnutý lekvárový koláč pokrájame a posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.