Marhuľový puding

Potrebujeme:
30 g masla alebo rastlin­ného tuku, 50 g hrubej múky, 4 dl mlieka, 50 g práškového cukru, pol balíčka prášku do pečiva, 3 vajcia, 50 g marhuľového lekváru, 50 g práškového cukru, 50 g hrozienok, marhuľový kompót.

Postup:
Maslo alebo tuk roztopíme, zasypeme múkou a za stáleho miešania ch vílu pražíme. Potom zalejeme mliekom a uvarí­me hustú masu. Do vychladnutej masy zamiešame cukor, prášok do pečiva a žĺtky. Marhuľový lekvár zmiešame s 50 g práškového cukru, hrozienkami a za stáleho miešania postupne pridáme k žĺtkom. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Pripravenú masu dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej pudingovej formy alebo malých formičiek, uzavrieme, vložíme do nádoby s vodou a prikryté varíme. Uvarený puding vyklopíme a podávame s kompótom.