Polievka z hydinových drobkov zahustená vajciami.

Na polievku z hydinových drobkov potrebujeme:
400 g hydinových drobkov zo sliepky, kurčaťa alebo morky, soľ, 150 g koreňovej zeleniny, 2 mladé póry, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesna­ku, 4 zrnká celého čierneho korenia, muškátový kvet, 3 vajcia, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať.

Postup:
Očistené a umyté hydinové drobky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájaný pór, olúpanú cibuľu, cesnak, celé čierne korenie, muškátový kvet a dovaríme. Hotovú polievku precedíme. Uvarenú pokrájanú zeleninu vložíme späť do polievky. Hydinové mäso vykostíme a pomelieme na mäsovom mlyn­čeku. Pomleté mäso vrátime späť do polievky. Polievku privedieme do varu a zahustíme rozšľahanými vajciami. Pred podávaním polievku z hydinových drobkov dochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.