Pomarančový puding

Potrebujeme:
80 g masla alebo rastlinné­ho tuku, 100 g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vajce, 2 žemle, trocha mlieka, 80 g olúpaných zomle­tých mandlí, 1 pomaranč, 3 bielka.

Postup:
Maslo s cukrom, so žĺtkami a s celým vajcom vymiešame do peny. Pokrájané žemle namočíme do mlieka, vytlačíme a primiešame k žĺtkom. Potom pridáme mandle a postrúha­nú pomarančovú kôru i šťavu. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Pudingovú formu alebo malé formičky vymastíme a vysypeme strúhankou, naplníme pripravenou masou, vložíme do nádoby s vodou a prikryté uvaríme. Uvarený puding vyklopíme, pokvapkáme poma­rančovou šťavou a ozdobíme mesiačikmi pomaranča.