Slepačia polievka

Na slepačiu polievku potrebujeme:
1 menšia sliepka alebo polovica väčšej sliepky, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), 1 cibuľa, 2 mladé póry, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať alebo pažítka.

Postup:
Očistenú a umytú sliepku dáme variť do studenej vody. Po hodine vare­nia pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, očistenú cibuľu, póry a očistené strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym kore­ním a dovaríme. Uvarenú polievku precedíme a zeleninu spolu s vyko­steným mäsom vložíme späť do polievky. Hotovú slepačiu polievku pred podáva­ním dochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo nadrobno posekanou pažítkou.