Šošovicová polievka s krúpkami

Na šošovicovú polievku s krúpkami potrebujeme:
250 g šošovice, 50 g krúpok, 1 cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, 2 stredne veľké zemiaky, soľ, 3 strúčiky cesnaku, nadrobno posekaná pažítka.

Postup:
Prebratú a umytú šošovicu namočíme spolu s premytými krúpkami na 4 hodiny do studenej vody. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme mletú červenú papriku, precedenú šošovicu s krúpkami, zalejeme vodou a varíme. Asi 15 minút pred dovarením zamiešame do polievky postrúhané očistené zemiaky a posolíme. Hotovú šošovicovú polievku s krúpkami dochutíme roztretými strúčikmi cesnaku a nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.