Tvarohové trojuholníčky

Na tvarohové trojuholníčky potrebujeme:
250 g hrubej múky, štipka soli, 100 g práškového cukru, citrónová kôra, 250 g pretlačeného tvaro­hu, 250 g masla alebo rast­linného tuku, tuhý lekvár.

Postup:
V múke rozmiešame soľ, cukor, postrúhanú citrónovú kôru a pretlačený tvaroh, pridáme postrúhané maslo alebo tuk a zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou ho vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, ostrôžkou pokrájame na štvorce, do stredu každého štvorca dáme tuhý lekvár a dva protiľahlé rohy spojíme tak, aby vznikli trojuholníčky. Pripravené trojuholníčky poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a v horúcej rúre upečieme. Upečené, ešte teplé tvarohové trojuholníčky posypeme práškovým cukrom.

Pozri aj: Lekvárové trojuholníčky z mrkvového cesta