Venčeky plnené krémom

Na venčeky plnené krémom potrebujeme:
2 dl mlieka, 50 g masla, štipka soli, 110 g hrubej múky, 2 vajcia.

Krém: 1,25 dl sladkej smotany, 3 žĺtky, 60 g práškového cukru, 1 balí­ček vanilkového cukru, 20 g hrubej múky, 2 bielka, 40 g jemného kryštálového cukru.

Rumová poleva: 130 g práškového cukru, 1 lyžica vriacej vody, 1 lyžica rumu.

Postup:
Mlieko, maslo a štipku soli necháme zovrieť. Za stáleho miešania pomaly prisypeme múku a na miernom ohni miešame, až kým sa cesto neoddeľuje od varešky a hrnca. Do uvareného a vychladnutého cesta pridáme po jednom vajcia a vždy dobre premiešame. Pripravené cesto dáme do plátennej striekačky s hviezdičkovou rúrkou a na vymastený a múkou vysypaný plech vytláčame venčeky, ktoré v horúcej rúre upečieme. Upečené, ešte teplé venčeky prekrojíme, necháme vychladnúť, naplníme krémom, spojíme a poleje­me rumovou polevou.

Krém: V sladkej smotane rozmiešame žĺtky, práškový a vanilkový cukor, múku a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý šľaháme, až kým nevychladne. Bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a zamiešame do vychladnutého krému.

Rumová poleva: Cukor, vriacu vodu a rum vymiešame na hustú polevu.