Zeleninová polievka so zemiakmi

Potrebujeme:
1 veľká cibuľa, rastlinný olej, 4 mrkvy, 1 petržlen, 1/2 zeleru, 1 mladý kaleráb, 70 g vylúpaného zeleného hrášku (môže byť aj sterilizo­vaný), 1/2 karfiolu, 1 lyžica vegety, 4 stredne veľké zemiaky, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať.

Postup:
Očistenú, nadrobno posekanú cibuľu speníme na oleji. Pridá­me očistenú a na malé kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, vylúpaný zelený hrášok, karfiol rozobratý na ružičky a krátko opražíme. Pridáme vegetu, podlejeme trochou vody a asi 10 minút dusíme. Očistené a umyté zemiaky pokrájame na kocky, pri­dáme do polievky, dolejeme potrebné množstvo vody tak, aby polievka mala správnu hustotu, podľa chuti dosolíme a uvaríme do mäkka. Ho­tovú polievku pred podávaním dochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.