Zemiaková polievka

Na zemiakovú polievku potrebujeme:
1 cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, 5 väčších zemiakov, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 2 veľké lyžice vylúpaného zele­ného hrášku (ak nie je čerstvý, môže byť aj sterilizovaný), 1 lyžička vegety, 2 lyžice ovsených vločiek, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať.

Postup:
Nadrobno posekanú cibuľu speníme na oleji, primiešame mletú červenú papriku, očistené umyté zemiaky pokrájané na malé kocky, očistenú umytú a na hrubom strúhadle postrúhanú koreňovú zeleninu, zelený hrášok a krátko opra­žíme. Podlejeme vodou, ochutíme vegetou a prikryté krátko podusíme. Dolejeme vodu, vsypeme ovsené vločky, podľa chuti osolíme a uvaríme do mäkka. Pred podávaním zemiaková polievku posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.