Zemiakové krokety

Potrebujeme:
0,25 l vody, 100 g masla, 200 g hladkej múky, 1 kg zemiakov, soľ, 3 vajcia, olej.

Postup:
Vodu osolíme, pridáme maslo a uvedieme do varu. Za stáleho miešania pridá­me múku a miešame, až kým sa cesto nezačne pripaľovať. Potom odstavíme a ne­cháme vychladnúť. Zemiaky očistíme, pokrájame, uvaríme v slanej vode, scedíme a pretrieme. Do vychladnutého cesta zapracujeme po jednom vajcia a nakoniec pridáme pretreté zemiaky. Dobre vymiesené cesto dáme na dosku, sformujeme do tvaru podlhovastej šišky, ktorú pokrájame na kúsky a tie rukou vyvaľkáme na podlhovasté šúľky. Krokety vypražíme v malom množstve oleja zo všetkých strán. Podávame k zeleninovým prívarkom.