Hľadaj recept

Veľkonočná baba

Potrebujeme:

5 žemlí, 10 vajec, 100 g údenej slaniny, 500 g vareného údeného mäsa, 80 g polo­hrubej múky, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, tuk na vymastenie pekáča.

 

Postup:

Žemle necháme rozmočiť vo vode. Do misky rozbijeme vajcia, dobre ich rozmiešame, pridáme vytlačené a nadrobno posekané žemle, na kocky pokrájanú údenú slaninu, zomleté alebo posekané údené mäso, múku, pretlačené strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ a všetko spolu vymiešame. Zmes dáme do pekáča vymasteného tukom a upečieme. Namiesto údeného mäsa môžeme použiť aj pečené bravčové mäso alebo z každého druhu (údené, pečené) polovicu.