Hľadaj recept

Veľkonočná torta

Potrebujeme:

9 vajec, 360 g práškového cukru, 100 g práškového cukru do snehu, 300 g hru­bej múky.

Plnka: 2,5 dl mlieka, 3 žĺtky, 20 g hrubej múky, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g masla, 150 g práškového cukru.

 

Postup:

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, prešľaháme a spolu s múkou ho zľahka primiešame k cestu. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto a upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme, naplníme a spojí­me. Povrch a boky potrieme plnkou, posypeme zomletými orieškami alebo postrúhanou čokoládou a ozdobíme poma­rančom.


Plnka: V mlieku rozmiešame žĺtky, múku, vanilkový cukor a uvaríme hustú kasičku. Maslo s cukrom vymiešame, po troche pridáme vychladnutú kasičku a spolu vymiešame do peny.