Hľadaj recept

Veľkonočná torta Zajac

Potrebujeme:

7 vajec, 240 g práškového cukru, 150 g hrubej múky, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, 2 dl mlieka, 160 g vlašských ore­chov, marhuľový džem, strúhaný kokos.

Krém: 3 PL kryštálového cukru, 2 dl vody, 2 PL kakaa, 0,5 dl silnej čiernej kávy, 250 g masla, 100 g práškového cukru.

 

Postup:

Žítky vymiešame s preosiatym cukrom dopenista. Pri­dáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a pre­miešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s pomle­tými orechami zľahka vmiešame do cesta. Dno tortovej formy vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme, potrieme krémom a spojíme. Vrch torty potrieme džemom a posypeme kokosom. V kastróliku upálime cukor, zalejeme 1 dl vody a roz­varíme. Vo zvyšnej vode rozmiešame kakao, vlejeme do kara­melu a pri miernej teplote varíme 15 minút. Maslo s preosia­tym cukrom vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme vychladnutý karamel a nakoniec po lyži­ciach vmiešame horúcu kávu.