Hľadaj recept

Škvarkové pagáčiky

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, 250 g margarínu, 50 g droždia, 2 dl mlieka, 2 vajcia, soľ, 250 g škvariek, 100 g hladkej múky, 1 vajce na potretie.

 

Postup:

Na doske spracujeme múku s margarínom, vykysnutým kváskom, vajciami a so soľou. Škvarky zomelieme a premiešame s hladkou múkou. Cesto rozvaľkáme na štvorec, naň položíme zomleté škvarky s múkou sformované do menšieho štvorca, zabalíme ho cestom, rozvaľkáme, preložíme na spôsob lístkového cesta a necháme chvíľu odpočívať. Prekladanie opakujeme trikrát. Nakoniec cesto roz­vaľkáme na plát hrubý 1 cm, povykrajujeme okrúhle pagáčiky, na povrchu pagáči­kov urobíme nožom mriežky, dáme ich na plech a necháme nakysnúť. Pred peče­ním ich potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.