Hľadaj recept

Zaváraniny, konzervovanie
Sterilizované kukuričné zrná

Potrebujeme:

Nálev: 1 l vody, 0,25 l 8 % octu, 100 g cukru a 20 g soli.

Korenie (pohár 0.72 l): 1 malý bobkový list, 1/4 ČL horčič­ných semienok, 2-3 bobuľky nového korenia, 3 bobuľky čierneho korenia.

Čítať recept...
 
Paprika v oleji

Potrebujeme:

Nálev: 1 l vody, 80 g cukru, 25 g soli, 0,25 l 8 % octu.

 

Korenie (pohár 0.72 l): 4 - 6 bobuliek čierneho korenia, 4-6 bobuliek celého korenia, 3-4 plátky cibule, 2 PL oleja.

Čítať recept...
 
Sterilizovaná paprika na plnenie

Potrebujeme:

Nálev: 1 l vody, 0,2 l 8 % octu, 20 g soli.

Čítať recept...
 
Paradajky vo vlastnej šťave

Postup:

Paradajky umyjeme, na 1-2 minúty vložíme do vriacej vody. Vyberieme ich, ochladíme v studenej vode a stiahneme šupku.

Čítať recept...
 
Paradajková šťava

Postup:

Paradajky umyjeme, pokrájame na men­šie kúsky a dusíme pod pokrievkou bez pridania vody, kým sa nerozvaria. Potom ich pretlačíme cez sito.

Čítať recept...
 
Paradajkový pretlak

Postup:

Získame ho odparením vody z paradajkovej šťavy. Šťavu za stáleho miešania varíme a odparujeme na 1/2 až 1/3 pôvodného objemu.

Čítať recept...
 
Paradajkový kečup

Potrebujeme:

1 kg paradajkového pretlaku, 1/2 dl octu, 20 g soli, 50 g cukru, 20 g horčice, 1 ČL Solamylu, 1/4 ČL mletého čierne­ho korenia, 1/4 ČL mletého nového korenia, 1/4 ČL mletej škorice, 1/4 ČL klinčekov, trochu muškátového orieška, 1/2 ČL sladkej papriky, trochu mierne pálivej papriky, 50-70 g jemne rozmixovanej koreňovej zeleniny (mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu uvaríme v slanej vode).

Čítať recept...
 
Paradajkový kečup s jablkami

Potrebujeme:

2 kg paradajok, 1/2 kg jabĺk, 1/4 kg cibule, 4 bobkové listy, 4 strúčiky cesnaku, 3 červené papriky, 1 malá cvikla, 6 ČL soli, 4 PL cukru, 1 dl octu, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej červenej papriky, 1/2 ČL mletého nového kore­nia, 1/2 ČL klinčekov.

Čítať recept...
 
Sterilizovaný zeler

Potrebujeme:

Nálev: 1 l vody, 25 g soli, 45 g cukru, 0,3 l 8 % octu.

 

Korenie (pohár 0,72 l): 1/2 ČL horčičného semienka, 6 bobuliek čierneho korenia, 6 bobuliek nového korenia.

Čítať recept...
 
Huby v sladkokyslom náleve

Potrebujeme:

Sladkokyslý nálev: 1 l vody, 0.6 l 8% octu, 25 g soli a 100 g cukru.

Kyslý nálev: 1 l vody, 40 g soli, 0,6 l 8% octu.

Korenie (pohár 0,37 l): 1 menší bobkový list, 3-5 bobuliek čierneho korenia, 3-5 bobuliek nového korenia, 1/4 ČL horčičného semienka.

Čítať recept...
 
<< Prvá < Predch. 1 2 3 4 5 6 7 Nasl. > Posledná >>

strana 2 z 7