Hľadaj recept

Zemiakové pirohy plnené mäsom

Potrebujeme:

75 g bravčového mletého výrezu, 75 g hovä­dzieho predného bez kostí, 15 g masla, 15 g oleja, 3 vajcia, 75 g strúhanky, 90 g krupice, 150 g hladkej múky, 1000 g zemiakov, 30 g cibule, soľ, korenie.

 

Postup:

Umyté zemiaky uvaríme obielime, prelisujeme, osolíme, pridáme múku, krupi­cu, vajcia a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľká­me, pokrájame na štvorce, na ktoré pokladieme kôpky plnky, cesto preložíme do tvaru trojuholníka a okraje pritlačíme. Pirohy varí­me asi 10 minút. Po vyplávaní navrch ich vybe­rieme, posypeme opraženou strúhankou a po­lejeme maslom.

 

Plnka: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pri­dáme udusené posekané mäso, soľ, korenie, žĺtok a na zahustenie strúhanku.